goud rijkdom miljonair

Rijk worden is een kwestie van de juiste mentaliteit. Hoe je denkt heeft een grote invloed op wat je doet. Miljonairs hebben geen grotere motivatie om rijk te worden dan andere. Het gebrek aan geloof bij de rest houdt hen tegen om hetzelfde te bereiken.

9 veelvoorkomende gedachten kunnen dan ook tussen jou en je rijkdom staan.

# 1. Ik verdien het niet om rijk te worden

Fout, iedereen verdient het. Je moet je dan ook niet afvragen ‘Waarom ik niet?’. Je moet je afvragen ‘Wat moet ik doen?’. Geloof in jezelf en geloof dat ook jij rijk kan worden. Zoek daarna naar de oplossingen om je doel te bereiken.

# 2. Ik heb een hoog diploma nodig

Een goede opleiding en een hoog diploma dragen zeker bij tot succes en rijkdom, maar het is geen vereiste. Rijken zijn niet geïnteresseerd in de middelen die hen rijk kunnen maken, het eindresultaat is hetgeen dat telt. Los een probleem op, laat je ervoor betalen en herhaal tot je rijk bent.

# 3. Hard werken zal me rijk maken

Hard werken draagt ook zeker bij tot de opbouw van een fortuin, maar met hard werken alleen ga je er niet geraken. Als hard werken voldoende was om rijk te worden, zouden er veel meer mensen miljonair zijn. Hard werken bij de rijken betekent dat ze steeds een stap voor blijven op de rest, ongeacht het aantal uren dat ze daar aan bezig zijn.

# 4. Rijk worden is alleen weggelegd voor de ‘happy few’

De grote massa denkt dat rijkdom alleen maar toebedeeld kan worden aan een handvol succesvolle mensen. Maar rijkdom is als de zon, het is er voor iedereen. Je moet er gebruik van maken. Miljonairs lossen vooral problemen op voor anderen en geloven dan ook dat ze die rijkdom verdienen.

# 5. Ik heb geld nodig om rijk te worden

Geld maakt geld, maar een goed idee maakt ook geld. Wanneer je iets hebt waar anderen in geïnteresseerd zijn en geld voor willen betalen, kan dat idee of die oplossing veel geld waard zijn.

# 6. Ik wil gewoon genoeg geld om rond te komen

Je moet niet bang zijn om groot genoeg te denken. De gemiddelde persoon is al tevreden wanneer hij iedere maand zijn rekeningen kan betalen. Hierdoor verdwijnt de ‘uitdaging’ om echt rijk te worden. Er is geen geld tekort in de wereld, er is een tekort aan mensen die groot genoeg denken.

# 7. Ik moet werken voor geld

De meerderheid gaat werken om geld te verdienen. De rijken werken omdat ze dat graag doen en ze vinden een manier om er geld aan te verdienen. Enkel werken om geld te verdienen, is de slechtste manier om rijk te worden. Ontdek wat je graag doet, zorg dat je de beste wordt en laat je ervoor betalen.

# 8. Ik kan niet alles hebben

Een mooie job, veel geld, tijd voor je gezin én een hobby. Veel mensen denken dat ze keuzes moeten maken. De miljonairs slagen er echter in om al deze aspecten van het leven te combineren. Ze werken dan ook efficiënter, ze kunnen prioriteiten stellen. Je kan wel degelijk alles hebben.

# 9. Rijk worden is niets voor mij

De meerderheid van de middenklasse denkt dat ze geen controle hebben over hun rijkdom. Maar de rijken nemen hun verantwoordelijkheid en doen wat nodig is.

Bron: CNBC