Miljonair Maseratti

Jong geleerd is oud gedaan. Rijk worden is geen sprint, maar een marathon. Die marathon kan je echter alleen maar uitlopen wanneer je voldoende traint. Je moet ermee bezig zijn. Rijk worden is een levensstijl met vaste gewoontes. Deze 12 gewoontes komen terug bij de meeste miljonairs. Leer ze dus maar snel wil je ooit rijk worden.

# 1. Ze sparen

Geld sparen begint met meer verdienen dan je uitgeeft. 56% van de miljonairs zegt dat ze vroeg begonnen met sparen en dat ze op regelmatige tijdstippen sparen. Slechts 26% van de miljonairs dankt zijn fortuin door veel te verdienen.

# 2. Ze beginnen er vroeg aan

Dit is het ‘jong geleerd, oud gedaan’ gedeelte. De gemiddelde miljonair begon op zijn 14e te sparen, werkte op zijn 15e al voor geld en begon met beleggen in aandelen op zijn 25e.

# 3. Ze werken hard

Voor niets komt de zon op, voor de rest moet je hard werken. 95% zegt dat ze hard gewerkt hebben voor hun miljoenen, 83% zegt dat blijven leren bijdraagt tot succes en 79% dankt zijn geld aan slimme beleggingen.

# 4. Ze beleggen op lange termijn

81% van hun gespaard geld gaat naar beleggingen met toekomstige doelen terwijl slechts 19% wordt gespendeerd aan behoeftes op korte termijn.

# 5. Ze nemen niet te veel risico

60% is een gemiddelde belegger en 16% een conservatieve. 3 op 4 miljonairs neemt dus liever niet te veel risico.

# 6. Ze vragen om advies

Je kan niet alles alleen doen, 62% van de miljonairs rekent op financieel advies om hun welvaart uit te breiden.

# 7. Ze maken geen zotte kosten

Het is niet omdat je veel geld hebt, dat je ook veel geld moet uitgeven. 30% gebruikt regelmatig kortingsbonnen.

# 8. Ze maken plannen

Je kan niet op de wilde weg je zoektocht naar financiële roem beginnen. 67% heeft een to-do lijst, 67% schrijft zijn doelstellingen op en 79% netwerkt minstens 5 uur per maand.

# 9. Ze geven terug

Meer geld betekent ook meer mogelijkheden. 97% van de miljonairs schenkt dan ook regelmatig geld aan liefdadigheid.

Bron: Time.com