Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg Oculus

Volgens Zuckerberg is falen de sleutel tot succes. Geen enkele persoon weet alles of kan alles alleen doen. Omring jezelf met vrienden, familie of personen met de juiste kennis. Op die manier is het niet erg om fouten te maken. Het uitbouwen van een onderneming is een lang proces. Zoek mensen die je passie delen. Speel niet superman maar zorg ervoor dat je kan blijven evolueren.

Richard Branson

Richard Branson Tips

Volgens Richard Branson helpt punctualiteit om je dag optimaal te beheren. Eens je ergens achterop geraakt, is het bijzonder moeilijk om dit in te halen. Dit betekent niet dat je van het een naar het ander moet lopen, maar wel dat je je tijd zo efficiënt mogelijk organiseert en dat je je aan deze tijdlijn houdt. Zo maakt Branson tijd voor sport en familie en houdt hij zich ook aan een basisregel van de etiquette. Iedere dag heeft maar 24 uur en niemands tijd is belangrijker dan die van een ander.

Mark Cuban

Mark Cuban

Het maakt niet uit hoe je leeft, welke auto je hebt, welke kleren je draagt, welke smartphone je gebruikt, … het belangrijkste is je financiële toekomst veilig stellen. Maak geen schulden, blijf van luxueuze producten af en spaar zo veel geld je kan, je zal jezelf later nog bedanken. Hoe meer stress je hebt over je kosten, hoe moeilijker het wordt om je financiële doelstellingen te bereiken. Hoe goedkoper je leeft, hoe meer opties je hebt.

Warren Buffett

Warren Buffett Berkshire Hathaway

Bij een fantastisch bedrijf kan je weten wat er gaat gebeuren, niet wanneer het gaat gebeuren. Je focust niet op ‘wanneer’ maar op ‘wat’. Wanneer je juist zit met ‘wat’, moet je je geen zorgen maken over ‘wanneer’. Beleggers proberen meestal de markt te timen, ze willen kopen op de bodem en verkopen op de top. Maar op korte termijn kan de aandelenmarkt alle kanten uit. Op korte termijn is de aandelenmarkt een casino, op lange termijn een weegschaal.

Sundar Pichai (CEO Google)

Sundar Pichai

Het is altijd goed om met mensen samen te werken die je onzeker maken. Zo blijf je steeds alert en ga je tot het uiterste.

Jeff Bezos

Jeff Bezos Amazon

De miljarden die ik uitgeven heb aan mislukte projecten voelen soms aan als een wortelkanaalbehandeling zonder verdoving. Maar mislukkingen zijn een noodzakelijk kwaad. Falen en innovaties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om iets nieuws te verzinnen moet je experimenteren. De meeste grote bedrijven experimenteren graag, maar zijn niet bereid om de prijs van mislukte pogingen te betalen.

Evan Spiegel

Evan Spiegel

In tijden van wanhoop, geloof je de cynische persoon die zegt dat jij geen verschil kan maken. Er zijn tijden dat het moeilijk is om je eigen impact te zien. Maar niets is onmogelijk, iedereen kan een verschil maken. Tijd zal het resultaat van je impact bewijzen.

Michael Bloomberg

Mike Bloomberg

Ik  heb nooit een slechte werkdag gehad. Ik heb twee slechte dagen in mijn leven gekend. Toen mijn moeder stierf en toen mijn vader stierf. Wat is er nu erger dan als je ouders sterven? Indien er één sleutel tot succes is, dan is het hard werken. Ik geef de moeilijkste opdrachten altijd aan de persoon die het hardst werkt en geen tijd heeft om de opdracht te doen. Waarom denk je dat die persoon geen tijd heeft?

Elon Musk

Elon Musk boeken

Computers, intelligente machines en robots zullen de arbeidsmarkt domineren in de toekomst. Meer en meer jobs zullen vervangen worden door technologie. Mensen zullen steeds minder te doen hebben en overheden zullen uw loon moeten betalen. Er zijn geen andere opties, zegt Musk. Door automatisering en robotica zal de wereld evolueren naar een soort van basisinkomen. ‘Ik ben er vrij zeker van dat dit de toekomst zal worden’.