Rijk leven private jet

Rijk word je – helaas – niet van de ene op de andere dag. Hoewel, helaas … de tocht om rijk te worden is minstens zo spannend als de rijkdom zelf. Om die tocht tot een goed einde te brengen, geeft succes coach Tony Robbins 9 waardevolle tips.

De tocht naar rijkdom is voor iedereen anders. Voor de ene gaat het wat sneller dan de andere, maar met de juiste instelling kan iedereen zijn doel bereiken.

Dit is wat je moet doen …

# 1. Een missie

Iedereen heeft een missie nodig. Maar voor iedereen is de missie anders. Zoek en vind de missie die bij jou past. Een missie geeft je energie. Wanneer er iets is dat voor jou gemaakt is, krijg je energie die andere mensen nooit zullen ervaren. We hebben allemaal dromen, maar veel mensen maken er geen connectie mee.

# 2. Verbruik je tijd niet voor geld

Wanneer je werkt voor geld, verbruik je jou tijd om rijk te worden. Je kan altijd meer geld verdienen, maar je kan nooit opnieuw meer tijd krijgen. Je kan natuurlijk niet van de ene op de andere dag je job opzeggen, maar je kan wel beginnen met een plan naar financiële onafhankelijkheid. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.

# 3. Discipline in beleggen

Beleggen is niet het meeste risico nemen om de hoogste rendementen te behalen, beleggen is het minste risico nemen met het meeste rendement. Daarna is het een kwestie van de juiste discipline toe te passen om dit vol te houden. Je moet weten wat het neerwaartse risico is van een investering en je moet weten hoe jezelf daartegen te beschermen.

# 4. Vrees niet om te falen

Falen is wel degelijk een optie. Mensen zijn geprogrammeerd om faalangst te hebben, maar zonder falen is er ook geen succes. Falen is zelfs noodzakelijk om de juiste lessen te trekken voor de toekomst.

# 5. Spaar automatisch

De meeste mensen denken dat vandaag belangrijker is dan morgen. Maar sparen voor later is ontzettend belangrijk. Je moet jezelf verplichten om te sparen. Spaar iedere maand een bedrag voor je geld uitgeeft in plaats dat je spaart wat er op het einde van de maand overblijft (wat meestal niet veel is).

# 6. Mentaal sterk

De meeste mensen slagen niet omdat ze mentaal niet sterk genoeg zijn. Net als fysieke kracht kan je mentale kracht ook trainen. Met mentale kracht kan je niet alleen tegenslagen overwinnen, je kan ook ten volle profiteren van opportuniteiten. Ontdek de kracht in jezelf en verover de wereld.

# 7. Progressie maakt gelukkig

Progressie maken is vooruit gaan, progressie maakt ons gelukkig. Progressie moet niet altijd in grote stappen zijn, soms kunnen kleine stappen een grote betekenis hebben. Maar stil staan is achteruit gaan.

# 8. Wees dankbaar

Je moet dankbaar zijn voor wat je al hebt. Dit wordt vaak vergeten, vooral wanneer het wat tegen zit. Maar dankbaarheid kan een grote impact hebben op je leven wanneer je voor dit pad kiest. “Wanneer je niets hebt, maar wel dankbaar bent voor het weinige, ben je de rijkste persoon ter wereld.” – Tony Robbins.

# 9. Werk hard aan jezelf

Zoek naar een manier waarop je meer waarde kan toevoegen dan eender wie. Dan moet je nergens meer van wakker liggen. Iedere dag moet je hard aan jezelf werken. Wanneer je slimmer en beter bent dan anderen, zal je veel meer waarde kunnen creëren.

Bron: Time Money