Hogere financiële wiskunde! Zo kunnen we de nieuwste truckendoos van de Europese autoriteiten best noemen. Men gaat Griekenland (en de overige Europese probleemlanden) uit de nood helpen door nieuwe kredieten te verschaffen… u weet wel: schulden bestrijden met meer schulden. Hiervoor gaat Europa de ‘euro-printmachine’ een versnelling hoger schakelen door naast het ECB ook het EFSF (Europese Noodfonds) leningen te laten versterken. De Franse president Sarkozy noemde de upgrade zelf het EMF, het Europees Monetaire Fonds! De Tijd rapporteert:

Om te vermijden dat de Griekse brand alsnog overslaat naar de overige eurolanden wordt het Europees noodfonds EFSF enorm versterkt. Het fonds zal kredietlijnen kunnen verstrekken aan eurolanden die in problemen dreigen te sukkelen.?Het EFSF zal ook de Griekse banken herkapitaliseren als Athene beslist bestaande obligaties terug te kopen. De grootste verandering is dat het EFSF zelf ook obligaties kan opkopen op de secundaire markten en zo de taak overnemen van de Europese Centrale Bank. Het EFSF heeft een AAA-rating en staat op die manier ook garant voor het behoud van de liquiditeit van de Griekse economie. De eurolanden blijven wel benadrukken dat de sanering van de overheidsfinanciën onverminderd doorgaat. Griekenland krijgt  voor het eerst écht een schuldherschikking.?Ook Portugal en Ierland krijgen schuldverlichting.

Kortom, het is zo simpel als het groot is, een kind kan de was doen, toch?! Uiteraard betekent dit alles niets meer of minder dan de problemen nog wat verder voor zich uit schoppen, ten koste van de koopkracht van de euro. De opleving van de Europese munt na de bekendmaking komt als een soort van ‘relief rally’, aangezien marktparticipanten een grotere eenheid in Europa zien. Maar op de langere termijn is de huidige oplossing gewoonweg desastreus voor uw koopkracht! We blijven met de nodige nadruk herhalen om uw koopkracht te beschermen middels goud, zilver en mijnaandelen in het segment. >>> Het Goud & Zilver Rapport