Het monetaire experiment – QE – begint nare bijwerkingen op te leveren in het Groot-Brittannië. Terwijl de economie stagneert, loopt de inflatie steeds sneller op. Het CPI cijfer voor september kwam uit boven 5%, het hoogste inflatiecijfer ooit sinds de metingen. De RPI (retail prijzen) kwam uit op 5,6%, de hoogste meting sinds juni 1991!   De autoriteiten bij de Bank of England sussen: het inflatiepeil zal zakken in 2012 en 2013. Wij zijn er echter niet zo zeker van. De geschiedenis toont aan dat Quantitative Easing (QE) in het verleden meermaals leidde tot een hyperinflatie!

QE, of ‘Quantitative Easing’, is een gesofisticeerde term voor het ‘monetariseren van schulden’, of nog beter ‘het printen van geld’. In het verleden leidde het monetariseren van schulden veelal tot een hyperinflatie. De teller van landen die een hyperinflatie ondergingen staat al op 32!

Onze boodschap blijft onveranderd: koop fysiek goud en zilver en bescherm uw beleggingsportefeuille met een degelijke selectie aan goud- en zilvermijnaandelen!