topics_bankamerica_395 Michael Harnett, analist bij Bank of America, heeft in een rapport aangegeven dat de Amerikaanse beurzen hun top waarschijnlijk nog niet hebben gezet. Volgens de analist kan ook de dollar nog meer in waarde stijgen. Volgens Harnett zijn er nu zowel positieve- en negatieve katalysatoren te bespeuren. Het goede nieuws komt in drievoud. Ten eerste is er sprake van een technisch koopsignaal op de Amerikaanse beurzen. Dit signaal is afgegeven nadat het 200daags gemiddelde werd doorbroken. Hoewel dat voor veel technisch analisten als een negatief signaal wordt gezien, wordt dit positief geïnterpreteerd door de Bank of America Global Breadth Rule. Een tweede punt zijn de ontwikkelingen op de vastrentende markten. Juist deze markten hebben zich goed staande gehouden in de afgelopen periode, waardoor een wereldwijde forse correctie een stukje minder waarschijnlijk is, aldus de BofA-analist. Tot slot zijn de dalende rentestanden, de lage olieprijzen en de sterke dollar ook goed voor groei en het nemen van extra risico’s. Daardoor gelooft Harnett dat er kansen gaan ontstaan die voor beleggers ’te goed zijn’ om te laten liggen.

Slecht nieuws

Er is ook slecht nieuws. Ook het slechte nieuws komt in drievoud. Om te beginnen ziet Harnett de forse daling van de Chinese aandelenmarkten als een rem op het positieve beleggerssentiment. Door de daling is ontzettend veel marktwaarde in rook opgegaan. Investeerders zijn daardoor wat terughoudender geworden en wachten hoe de situatie in China zich zal gaan ontwikkelen. Natuurlijk mag Griekenland niet in het lijstje met slecht nieuws ontbreken. De uitkomst van de situatie in Griekenland is nog onzeker. En juist die onzekerheid kan investeerders parten spelen, aldus Harnett. Tot slot ziet de bank ook dat er veel is ingezet met een leverage. En als de posities moeten worden afgewikkeld, kan juist de hefboom zorgen voor extra grote verliezen die snel opstapelen.

Outlook

Ondanks het slechte nieuws, gelooft de bank wel dat de Amerikaanse beurzen hun top nog niet hebben bereikt. Hetzelfde geldt voor de dollar. Daarom raadt de bank ook aan om te kijken naar longposities op de dollar, long posities op de volatiliteit en shortposities op obligaties. Beleggers mogen ook selectief long op de opkomende markten en grondstoffen. Benieuwd naar de positionering bij Slim in Trading? Abonneer dan nu heel voordelig op een combi-abonnement.