Makkelijk geld verdienen We weten veel te weinig over onze persoonlijke financiën. Meestal vragen we ons af waar het gebleven is in plaats van ervoor te zorgen dat we weten waar het naartoe gaat. We leren rekenen en schrijven, we leren fietsen en autorijden, maar we leren niet hoe we moeten omgaan met geld. Veel mensen spreken liever over de dood, geloof, politiek of hun gezondheid in plaats van hun financiële toestand. Hierdoor blijven we fouten maken. We maken fouten omdat we geen progressie maken. Dit is een lijst met 7 van de meest voorkomende fouten. Leer er uit, zorg dat jij ze niet maakt en … evolueer. # 1. Te veel betalen voor je huis Een huis kopen is een zeer belangrijk financieel engagement. Veel mensen gaan op zoek naar hun droomhuis en daarna naar middelen om dit huis te betalen. In plaats daarvan moet je een budget bepalen vóór je op zoek gaat naar je toekomstige woning. En je moet je aan je budget houden.

# 2. De impact van schulden niet begrijpen

Tegenwoordig hoor je dikwijls ‘Ik zal wel lenen nu de rente zo laag staat, mijn spaargeld brengt toch niet veel meer op’. Niet veel opbrengen is financieel nog steeds interessanter dan extra geld betalen door te lenen. De kracht van samengestelde rente werkt langs 2 kanten: als het geld opbrengt, zorgt het voor meer geld – als het geld kost, zorgt het voor meer kosten.

# 3. Geen budget gebruiken Wie houdt er tegenwoordig nog een budget bij? Het lijkt wel old-school. Nochtans zijn er apps of onderdelen van PC-banking die budgetten opvolgen gemakkelijker maakt dan ooit tevoren. Zonder budget weet je niet wat je geld doet en geef je in vele gevallen veel meer uit dan je denkt.

# 4. Geen noodfonds

Een noodfonds moet onverwachte kosten opvangen. 3 op 4 mensen worden in het leven geconfronteerd met zware financiële tegenslagen. Een noodfonds aanleggen is dus van groot belang om een buffer te hebben. Een noodfonds zorgt ervoor dat je niet moet gaan lenen om de financiële gevolgen van tegenslagen op te vangen.

# 5. Misbruik van de kredietkaart Een VISA of Mastercard is snel gebruikt. Gebruik enkel een kredietkaart als je niet anders kan (bijvoorbeeld aankopen via het internet) en als je het bedrag diezelfde maand nog terug kan betalen. Misbruik maken van je kredietkaart kost veel geld omdat er bijzonder hoge rentekosten aan vast hangen. In feite moet de regel zijn: wat je niet met cash kan betalen, kan je jezelf niet veroorloven.

# 6. Een bron van inkomsten

De meeste rijke mensen hebben verschillende bronnen van inkomsten. Er kan altijd iets mislopen, zeker in deze economisch uitdagende tijden. Door verschillende inkomstenbronnen aan te boren kan het verlies van een ervan geminimaliseerd worden.

# 7. Jezelf niet ontwikkelen Nieuwe dingen leren is essentieel om te groeien in het leven. Hoe meer je kan, hoe meer je weet, hoe groter je vaardigheden. Door jezelf te ontwikkelen kan je de inkomsten laten stijgen. Wanneer je dezelfde levensstijl onderhoud, dus niet meer gaat uitgeven omdat je meer verdient, creëer je een hefboom op je financiële gezondheid.