Geheim van rijk worden Rijk worden is minder een kwestie van geld verdienen dan wel de juiste mentaliteit hebben. Hoe jij denkt over geld, bepaalt een groot deel van je financiële toekomst. Wil je rijk worden, moet je denken als een miljonair. De kracht ligt niet in de manier hoe je omgaat met je geld, wel hoe je denkt over geld, aldus miljonair-expert Steve Siebold. Om je te helpen denken als een miljonair, somt Siebold 7 parels van wijsheden op die je mogelijk anders doen denken over geld.

“Hoeveel je verdient, heeft bijna niets te maken met het feit of jij miljonair kan worden. Waarschijnlijk verdien je al genoeg om het waar te maken.” – David Bach

Het heeft niet zoveel belang hoeveel geld je verdient, het is veel belangrijk hoeveel geld je overhoudt. Je moet niet rijk zijn om te sparen of te investeren, je moet er wel zo vroeg mogelijk mee beginnen.

“Niemand wordt geboren als een financiële genie. Iedereen die rijk is leerde hoe hij succesvol moest omgaan met geld. Dus jij kan dat ook leren.” – T. Harv Eker

Zelfs Bill Gates is vanaf 0 begonnen. Het maakt ook niet uit hoe dikwijls je faalt, je moet het maar 1 keer juist hebben. Rijk worden is iets dat je kan leren. De beste plaats om te beginnen is door te kijken naar diegene die het al voorgedaan hebben.

“Je krijgt niet wat je verdient, je krijgt wat je onderhandelt” – Farnoosh Torabi

Je kan niet verwachten dat je een loonsverhoging krijgt als je maar gewoon doet wat je moet doen. Zelfs wanneer je bijzonder hard je best doet en je bazen dit zien, is dat geen garantie op een hoger loon. Je moet het zelf vragen en onderhandelen.

“Geld definieert geluk of succes niet. Maar wanneer je doet wat je écht graag doet en je doet dat goed, dan volgt het geld meestal vanzelf. Passie zorgt voor interesse, interesse voor focus en focus tot engagement. Deze kwaliteiten heb je nodig om succesvol te worden” – Matt Maloney

Passie is cruciaal tot succes. Geld is een bijproduct van succes. De meeste self-made miljonairs deden het niet voor het geld, maar wel voor het succes.

“Ik vond het pad naar rijkdom toen ik besloot dat een deel van het geld dat ik verdiende voor mij was.” – Georges S. Calson

Betaal jezelf eerst is een belangrijk onderdeel om rijk te worden. Zet iedere maand een deel van je inkomsten aan de kant om te sparen of te investeren. Als je jezelf niet betaalt, zal je nooit een fortuin opbouwen.

“Het is gemakkelijk om het langzaamaan goed te doen. Maar het is niet gemakkelijk om snel rijk te worden.” – Warren Buffett

Een belangrijk onderdeel is een lange termijn strategie. Er slagen maar heel weinig mensen erin om snel rijk te worden. Bouw je fortuin langzaam op, steen per steen, stap per stap.

“Rijk worden begint met de manier waarop je denkt over geld. Iedereen kan rijk worden.” – Steve Siebold

De psychologie van geld begrijpen is belangrijker dan je denkt. Rijke mensen denken nu eenmaal anders over geld. Ze denken aan geld als een investering, niet als een middel voor consumptie. Rijke mensen zijn comfortabel met onzekerheid, ze leggen de focus op inkomsten, ze vermijden nostalgie en zien geld als hun vriend.