Kiadis Pharma heeft een transformatiejaar achter de rug dankzij de succesvolle IPO maar vooral dankzij de positieve Fase 2 resultaten van zijn belangrijkste kandidaatmedicijn, ATIR101. Dit schreef KBC Securities vrijdag in een note.

Het biofarmaceutische bedrijf met een notering in Amsterdam en Brussel kwam vandaag met resultaten over 2015. Vorig jaar nam het operationeel verlies toe, omdat de uitgaven, aan onder meer onderzoek en ontwikkeling, fors toenamen vanwege de investeringen in de pijplijn. De kaspositie verbeterde dankzij de opbrengst van de beursgang in juni vorig jaar.

ATIR101 is het belangrijkste middel in de pijplijn van Kiadis. De immuuntherapie wordt getest als behandeling tegen diverse bloedaandoeningen, waaronder leukemie. Onlangs presenteerde Kiadis positieve resultaten over de werking en dit betekent minder risico voor beleggers in het aandeel.

Op basis van de positieve resultaten zal Kiadis ATIR101 verder gaan ontwikkelen. Een Fase 3 studie start naar verwachting in de tweede helft van 2016. In aanvulling daarop zal het biofarmaceutische bedrijf met de relevante toezichthouders bespreken of versnelde goedkeuring van de therapie mogelijk is.

"We beschouwen een mogelijke snellere markttoegang als een essentieel element om meer opwaarts potentieel voor het aandeel te creëren omdat dit kan leiden tot een mogelijke goedkeuring van het product in 2017 waarna het product snel op de markt kan komen. Belangrijker nog, een goedgekeurd, hoogwaardig en levensreddend product als ATIR101 zal van toenemende interesse zijn voor farma- en biotechspelers die actief zijn in de immuno-oncologie en hematologie", aldus de analisten.

KBC handhaaft zijn koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 16,00 euro.

Op een lichtrood Damrak noteerde Kiadis aan het begin van de middag 0,4 procent hoger op 10,90 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.