Investec heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 76,00 naar 74,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies voor het chemie- en verfbedrijf.

Analist Paul Satchell merkte op dat het bedrijfsresultaat (EBIT) van AkzoNobel in het afgelopen kwartaal 3 procent boven de marktverwachting uitkwam, met "goede" volumes. Het concern ondervond volgens de analist echter veel last van een valutaire tegenwind, die zorgde voor 7 procent minder omzet bij Decorative Paints en uiteindelijk ook de winstgevendheid aantastte.

Satchell was verder positief over de goede marges bij zowel Specialty Chemicals als bij Performance Coatings.

Volgens de analist blijven de vooruitzichten voor AkzoNobel "voorzichtig", waarbij het concern geen kwantitatieve outlook voor 2016 afgaf. Satchell gaat er van uit dat de operationele prestaties van de verfreus ook onder de sterk uitdagende marktomstandigheden zullen blijven verbeteren. Grote aanpassingen aan zijn taxaties op basis van de resultaten van AkzoNobel over het eerste kwartaal deed de marktvorser niet.

Het aandeel AkzoNobel noteert dinsdagmiddag 4,2 procent hoger op 63,08 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.