succes en rijkdom Hoe slim of hoe gedreven je ook bent, de wereld is een moeilijke plaats om succes en rijkdom te oogsten. Als je iets wilt bereiken moet je daar voor werken, niets komt vanzelf. Het geheim tot succes en rijkdom ligt dikwijls verborgen in een klein hoekje. Gelukkig heeft iedereen zo’n hoekje. In dat kleine hoekje schuilt namelijk je mentale aanpak. Het zijn niet altijd de slimste die succesvol worden, het zijn vooral diegene met de beste aanpak die uiteindelijk slagen waar de rest faalt. Snel rijk worden met deze 7 tips zodat je je slaagkansen drastisch kunt verhogen.

# 1. Leeftijd heeft geen belang

Iedere leeftijd heeft zijn voordelen. Bent je nog jong, dan bent je gedreven. Ben je wat ouder, dan ben je ervaren. Speel je leeftijd altijd uit in je voordeel. Vanaf het moment dat je leeftijd een excuus wordt, ben je goed op weg om te falen.

# 2. Investeer in jezelf

De beste investering die je kan doen, is in jezelf. Kennis is macht. Spendeer minstens 30 minuten per dag aan lezen over je vakgebied. Absorberen van kennis moet even gemakkelijk gaan als het ademen van lucht. Investeer ook in je gezondheid, een sterk lichaam heeft een sterke geest.

# 3. Maak beslissingen gemakkelijk

Er is maar een beperkte periode dat je brein optimaal werkt in een dag. In deze periode dat je nog fris kunnen nadenken en moet het moeilijkste of het creatiefste deel van de dag liggen. Zorg er dan ook voor dat je in die periode geen moeilijke beslissingen moet nemen. Er zijn bijvoorbeeld succesvolle mensen die elke morgen hetzelfde eten of ze dragen iedere dag dezelfde kleren om die beslissingen alvast uit te sluiten.

# 4. Focus

Het grote verschil tussen gewoon en succesvol is de hoeveelheid werk die je kan verzetten in de periode dat je brein optimaal werkt. Focus is het allerbelangrijkste in die periode. Train je geheugen om je focus te optimaliseren.

# 5. Denk groot

Stel doelen in je leven. Stel bijvoorbeeld een doel dat je wil bereiken over een jaar, vijf jaar en 10 jaar. Bekijk deze doelen dagelijks en stel jezelf de vraag wat er nodig is om je doel over 10 jaar binnen het jaar te realiseren.

# 6. Werk met een bepaalde methodiek

Plan je werk en werk aan je plan. Iedereen heeft taken die op regelmatige basis terugkomen. Automatiseert dit zoveel mogelijk om je efficiëntie te verhogen. Kijk wat werkt maar ook wat niet werkt en stel je plan op regelmatige tijdstippen bij.

# 7. Geloof in jezelf

Als je niet in jezelf gelooft, wie gelooft er dan wel in? Niemand kan je tegenhouden om de grootste dromen te realiseren. Iedereen die succes kent, kent ook het gevoel van falen. Maar falen dient enkel op te leren, niet om het hoofd te laten hangen. Succes is nooit gegarandeerd. Wanneer je echt wilt uitblinken, dan moet je daar iedere dag hard voor werken. Met deze 7 tips ben je alvast een stap voor op de rest.