Credit Suisse heeft het koersdoel van Royal Dutch Shell verhoogd van 1.970 naar 2.070 pence en handhaaft het advies op Outperform, op basis van de strategie-update een dag eerder, waarbij het Brits-Nederlandse energiebedrijf volgens de bank een militaire discipline tentoonspreidde.

Credit Suisse sprak van een duidelijke boodschap, die grotendeels in overeenstemming was met de visie van de Zwitserse bank over het bedrijf en de veranderingen binnen het concern, “die indien goed uitgevoerd potentieel tot hogere resultaten kunnen leiden”.

De bank verhoogde het koersdoel vanwege de lagere kapitaalintensiteit. Daarnaast wezen de analisten erop dat de vermindering van de focus op groei bij LNG nieuw is. De divisie Integrated Gas wordt nu  één van de groeiprioriteiten. Over LNG is het concern op de langere termijn echter nog steeds optimistisch, maar Shell doet een stap terug omdat het eerst de portfolio van BG volledig moet opnemen in het bedrijf, zich moet richten op bestaande ontwikkelingen, en een meer kosten-concurrerende oplossing moet vinden voor toekomstige opties, aldus Credit Suisse.

Het aandeel noteerde 2,3 procent hoger op 23,28 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.