george soros De terugkeer van George Soros als actieve trader doet heel wat stof opwaaien. Wanneer een oude man met zo veel ervaring terug zijn tradingschoenen aantrekt omdat hij enorm veel potentieel ziet, dan moet je als belegger luisteren. Soros is bezorgd en vreest dat er een enorme opportuniteit voor handen ligt. Hij is uitermate negatief over de markten. In plaats van ons af te vragen of Soros echt wel zo negatief is als hij doet uitschijnen, achten we het beter om ons af te vragen ‘Waarom’. En dan is het antwoord behoorlijk simpel. Om te weten waarom, moet je eigenlijk eens goed luisteren naar wat zijn voormalige rechterhand, Stanley Druckenmiller, te zeggen had enkele weken geleden:

80% van het grote, grote geld dat we verdiend hebben tijdens dalende markten was omdat er zaken niet pluis waren door het slechte beleid van de centrale banken. En vandaag zitten we diep in de extra tijd van het soepelste monetaire beleid ooit.

Volgens Druckenmiller hebben centrale banken de laatste 7 jaar de grootste fout uit hun bestaan gemaakt door de rentevoeten veel te lang veel te laag te houden. 7 jaar ZIRP en QE creëerden de grootste bubbels in alles soorten activa, van aandelen over obligaties tot andere zeldzamere activa. Alles bubbel Soros en Druckenmiller hebben het meeste geld verdiend door gebruik te maken van het beleid van centrale banken en de fouten die ze daarbij maken. Soros, Druckenmiller en andere miljardairs zoals Carl Icahn geven dat toe en waarschuwen nu opnieuw dat we nogmaals voor zo’n periode staan. Als belegger heb je dan 2 opties: je negeert de mannen die miljardair werden en legt je hoop in een goede afloop in de handen van de centrale banken, of … je beschermt je vermogen tegen een fatale afloop en maakt je portefeuille klaar voor een van de meest winstgevende periodes uit je leven.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger