Winners_and_Losers   Er bestaan grofweg twee typen beleggers en handelaren: degenen die er met het geld vandoor gaan en degenen die dat betalen. Oftewel: winnende handelaren en verliezende handelaren. Succesvol zijn op de beurs is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Het vergt hard werken en studeren.  En vooral de juiste mind set: namelijk van een winnaar.  Verliezende handelaren verdienen bijna nooit iets op de beurs. Winnende handelaren handelen vooral weinig. Traden is een moeilijke business; het vergt mentaal het uiterste van je. Met name in moeilijke tijden, wanneer de markten jouw handelssysteem tot het uiterste aan het testen zijn om jou uit een positie te halen. Het belangrijkste om te kunnen overleven is je mentale kracht. Wanneer je beleggingsaccount ernstige schade heeft opgelopen is dat nog te herstellen, alhoewel niet makkelijk. Maar als je je zelfvertrouwen kwijt bent, is het einde zoek. Het is dus zaak om de mentaliteit van een winnaar te hebben, ook als het even tegenzit. Wat is dan die winnaarsmentaliteit, die zo belangrijk is om te overleven op de beurs? Lees hier de verschillen tussen een winnende belegger en een verliezende belegger.  

  • Winnaars nemen verantwoordelijkheid. Verliezers voelen zich slachtoffer als ze verliezen.

  • Winnaars vinden altijd een manier om geld te verdienen. Verliezers zoeken een excuus waarom ze verliezen.

  • Winnaars studeren tien keer meer dan dat ze handelen. Verliezers handelen tien keer meer dan dat ze studeren.

  • Winnaars genieten van het vak en de kleine winsten. Verliezers blijven maar hopen op die ene grote klapper.

  • Winnaars sluiten zich aan nog betere handelaren. Verliezers denken dat hulp voor verliezers is.

  • Winnaars zijn gefocust op hun expertise en methodieken. Verliezers zijn constant op zoek naar nieuwe expertise en methodieken.

  • Winnaars benaderen het handelen als een bedrijf. Verliezers beschouwen traden als een hobby of nog erger: als gokken.

  • Bij winnen hoort een mind set met als fundering een winnend proces. Bij verliezen hoort verkeerde mind set en een verkeerd handelssysteem.