Het is altijd intrigerend om te zien hoe de jongeren technologie gebruiken in het dagdagelijkse leven. Ze onderhouden hun relaties met hun vrienden, ze kijken naar hun favoriete programma’s waar en wanneer ze willen, ze vinden de beste shops, … maar ook hun relatie met geld verandert erdoor. Millennials, zoals men de jongere generatie noemt, betalen met hun smartphone, ze lenen via hun iPad, ze boeken reizen online,… Terwijl de oudere generatie werd geboren met een baksteen in de maag, worden de millennials geboren met een smartphone in hun maag. Het mobiele internet maakt deel uit van hun dagelijkse leven. Naar het loket gaan van een bank is voor hen hetzelfde als vechten met een leeuw, het zal gewoon niet gebeuren. Dit is hoe de relatie met geld verandert door de toegang tot technologie.
Geen bankkaarten meer
Er is een opvallende trend naar betalingen zonder bankkaart. Waarom zou je nog een bankkaart gebruiken wanneer je ook kan betalen met je smartphone. En het vervangen van de bankkaart is nog maar het begin. Er komt een ware paradigma shift tussen het kapitaal en de toekomstige verwachtingen van jongere generaties.
Mobiel vriendelijk
1 op 5 mensen in de wereld heeft een smartphone. Er zijn al bijna 2 miljard mensen aangesloten op het internet. Websites moeten dus mobiel vriendelijk zijn willen ze de klant bereiken. Sinds april 2015 geeft Google ook voorrang aan mobiel vriendelijke websites.
Live Chat ondersteuning
Klantenondersteuning is altijd al belangrijk geweest. Maar jongeren zullen niet zo snel een telefoon ter hand nemen. Een open dialoog via een chat wordt steeds belangrijker. Jongeren willen via de chat of Facebook Messenger hun wensen of klachten kenbaar maken, liefst met een snelle opvolging.
Apps
Millennials worden opgegroeid met het idee dat er een oplossing bestaat voor ieder probleem of dat het juist antwoord te vinden is op Google. Er worden dan ook tientallen tot honderden apps gelanceerd met de regelmaat van de klok. De groei van de App Store van Apple is daar het best bewijs van. Op het gebied van geld staat er een echte revolutie voor de deur. Het uitgavenpatroon en de manier van betalen verandert, net als de voorkeuren van de consumenten. Grote financiële structuren zullen het moeten afleggen tegen onafhankelijke, ondernemende organisaties.