De 260 miljoen euro aan claims voor regen- en hagelschade, die marktleider Achmea maandagavond tot een winstwaarschuwing dwongen, kunnen worden doorgetrokken naar andere Nederlandse schadeverzekeraars. Dit stelde NIBC Markets dinsdag in een rapport.

Op basis van marktaandelen van de concurrenten komen de analisten op een verwachte verliespost van 109 miljoen euro voor Delta Lloyd, 94 miljoen euro voor ASR, 89 miljoen euro voor NN Group en 51 miljoen euro voor Aegon.

Daarbij gaat de broker er voor het gemak van uit dat de aanwezigheid van de verzekeraars in het getroffen zuidelijke deel van Nederland ongeveer hetzelfde verdeeld is als in de rest van het land.

De schadeclaims hebben geen invloed op de beleggingsvisie van NIBC Markets op de beursgenoteerde verzekeraars.

NIBC heeft een koopadvies voor Aegon bij een koersdoel van 6,60 euro, een koopadvies voor Delta Lloyd bij een koersdoel van 5,00 euro en een Accumuleren-advies voor NN Group bij een koersdoel van 34,00 euro. Op ASR is er nog geen advies.

Het aandeel NN Groep steeg dinsdagochtend 3,0 procent op een groen Damrak. Aegon won 1,2 procent, Delta Lloyd dikte mnet 3,9 procent aan en ASR won 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.