De lagere bufferwinst die Aegon boekt op de verkoop van zijn Britse lijfrentes is geen verrassing, gezien de marktbewegingen na het Brexit-referendum van 23 juli. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag in een rapport.

Volgens de analist zijn vooral de eigen pensioenverplichtingen van het Britse Aegon-onderdeel gestegen door de marktbewegingen, na de forse daling van het Britse pond en verder gedaalde rentes aan het einde van het tweede kwartaal.

Door de lagere positieve impact van de lijfrentetransacties op de Solvency II-ratio’s, van 20 procentpunt in plaats van 30 procentpunt, komt de Britse Solvency II-ratio van Aegon in het tweede kwartaal slechts 5 procent hoger uit dan een kwartaal eerder, op circa 145 procent, becijferde Ploegh.

In 2017 volgen nog de zogeheten “Part VII”-transfers die nog eens 20 procentpunt aan de buffer zullen toevoegen. Deze verwachte impact is niet gewijzigd volgens Ploegh.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 6,40 euro. 

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag 0,9 procent hoger op 3,41 euro op een groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.