Jeffrey Gundlach VS In zijn meest recente interview gaf wonderkind Jeffrey Gundlach van DoubleLine zijn visie over de financiële markten, de toekomst van de economie en de verkiezingen in de Verenigde Staten. Hij geeft ook zijn favoriete portefeuille mee. Volgens Gundlach bestaat de ideale portefeuille uit: – Obligaties van hoge kwaliteit – Goud – Cash Veel beleggers fronsen de wenkbrauwen bij dergelijke portefeuille maar obligaties stegen dit jaar al 5%, goud is een van de beste activa van het eerste half jaar en goudmijnaandelen verdubbelden al in 2016.

Dit jaar was het dus niet moeilijk om een winst van minstens 10% te behalen, aldus Gundlach.

Veel beleggers vinden deze samenstelling een ‘dead-money’ portefeuille, maar de enige ‘dead-money’ portefeuille volgens Gundlach is de S&P 500.

Een nieuwe economie

Op dit moment bewijst de S&P 500 echter het tegendeel met zijn nieuwe all-time-highs, maar dit wordt meer gedreven door de acties van de centrale banken dan door fundamenten. Gundlach ziet dan ook nog meer problemen voor de economie. Wie dacht dat dit al een moeilijke periode was, heeft het verkeerd. Het wordt allemaal nog veel erger. Mensen die profiteren van de oude structuren, zien niet graag verandering omdat ze hun macht en economisch voordeel krampachtig proberen vast te houden. Maar dat maakt alles nog moeilijker. Dat zagen we nog maar recent in Groot-Brittannië. De ouderen denken terug aan de goede oude dagen met jobs in fabrieken en een goed leven. Dat is nu allemaal weg … en daar willen ze iets aan doen. Robots nemen jobs over en binnen enkele jaren komen daar nog zelfrijdende auto’s bij. Wat denk je dat er dan met de taxi- en Uberchauffeurs gaat gebeuren? Of met de chauffeurs in de transportsector? Er zal veel veranderen, niet in een keer maar het is wel een proces.

Nog niet zo slecht als Trump wint

De politiek zal die trein niet kunnen stoppen tenzij ze drastische veranderingen doorvoeren. Daarom dat mensen ook steeds meer naar populistische politici neigen zoals Donald Trump. Zij vertegenwoordigen een wind van verandering. Volgens Gundlach zal Trump dan ook de verkiezingen winnen, met dank aan de Brexit. De parallellen zijn gewoon te groot. Mensen zullen niet zeggen dat ze op Trump gaan stemmen, maar ze gaan het wel doen. En met Trump zullen de overheidstekorten nog meer toenemen, al kan dat wel positief zijn voor de economie op korte termijn. Bron: Zerohedge