Aandeel Nintendo Moeten we het nog zeggen? Pokemon Go is een gigantische hit en het aandeel Nintendo vaart er wel bij. Maar wie dacht dat Nintendo het warm water heeft uitgevonden, die heeft het mis. In de schaduw van de Japanse spelmaker doen de rivalen van Nintendo het mogelijk nog beter. Het aandeel Nintendo steeg 25% op enkele dagen, maar Nintendo noteert nog ver onder de piek die het bereikte toen de gameconsole Wii werd gelanceerd. Nintendo’s rivalen profiteren mee van deze hype maar noteren wél rond nieuwe all-time highs. nintendo aandeel Het loont om ook daar eens naar te kijken. Electronic Arts (EA), Activision Blizzard (ATVI) en Take-Two Interactive (TTWO) surfen mee met de Pokemon Go trend. Zelfs Nvidia (NVDA), de producent van grafische processoren en de gameconsole Nvidia Shield, staat op zijn hoogste punt ooit.

Toegevoegde Realiteit

Mobile Gaming is de nieuwe trend, vooral Toegevoegde Realiteit of TR (Engels: Augmented Reality of AR) is HOT sinds de Pokémon Hype. AR is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. (Wiki) Voor de ontwikkeling van deze trend kocht onder andere Activision de producent van Candy Crush King Digital, Microsoft kocht Minecraft producent Mojang en Facebook begeeft zich op hetzelfde pad met de overname van Oculus 2 jaar geleden. Maar ook bedrijven buiten de gaming industrie doen mee. Cedar Fair (FUN) is een uitbater van amusementsparken in de Verenigde Staten en introduceerde ‘The Battle of Cedar Point’ waar spelers bepaalde figuren kunnen verzamelen op de attracties. Zo zei CEO Matt Ouimet: “Techtainment is de volgende nieuwe technologietrend. Met het succes van Pokémon Go moeten we de klanten niet meer uitleggen hoe AR werkt.” Het aandeel Nintendo gaat nu met de eer lopen, maar beleggers kunnen misschien meer halen uit de rivalen, vooral omdat er naar verwachting volgend jaar nieuwe consoles op de markt komen van de 3 grote spelers Microsoft, Sony en Nintendo. Bron: CNN Money

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger