NIBC-analist Edwin de Jong heeft het koersdoel op Arcadis verlaagd van 14,00 naar 12,50 euro en handhaafde het Neutraal advies, na de teleurstellende kwartaalcijfers eerder in de week.

Arcadis ziet zich geconfronteerd met een “bijna perfecte storm”, aldus De Jong, “waarbij met name de VS en Brazilië onder druk staan, maar ook sprake is van dalende marges in Europa en een lagere vraag in Azië”.

Daarnaast is de analist teleurgesteld over het werkkapitaal van het bedrijf, hoewel hij meldt ervan overtuigd te zijn dat Arcadis er alles aan doet om dit te verbeteren.

De Jong verlaagt zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voor 2016 en 2017 variërend van 6 tot 12 procent.

“Op basis van onze nieuwe ramingen wordt Arcadis verhandeld tegen een korting van 25 procent op EV/EBIT-basis in vergelijking met sectorgenoten, wat gerechtvaardigd is vanwege de problemen die het bedrijf momenteel heeft”, aldus de marktvorser.

De Jong zei dat de ontwikkelingen rondom de Global Design centra van het bedrijf het meest positief waren in de kwartaalpublicatie van het bedrijf woensdag, aangezien duidelijk werd dat dit model deels verantwoordelijk is voor de goede prestaties van de infra-divisie.

Het feit dat er geen nieuwe informatieverzoeken vanuit Brazilië zijn ontvangen omtrent een lopend fraudeonderzoek is volgens de analist duidelijk een positief teken en neemt een deel van de onzekerheid rondom het bedrijf weg.

Het aandeel noteerde 0,5 procent lager op 11,99 euro op een verdeeld Damrak.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.