Dividend groeit aan de bomen Goedkope aandelen hoeven niet perse een goede investering te zijn. Er is namelijk een logische reden dat aandelen met een lage koers/winst verhouding goedkoop zijn: namelijk de verwachting dat een bedrijf minder winst zal maken. Maar de markt heeft niet altijd gelijk, omdat er altijd wel ergens mooie parels verscholen zitten. Onder andere deze drie aandelen zouden weleens kunnen verrassen de komende tijd.

1) Hewlet Packard

HP is de één na grootste computerfabrikant ter wereld. Bovendien is het marktleider op het gebied van printers. Ondanks dat er steeds minder printers en computers worden verkocht, maakt HP nog genoeg winst. Met name op printers zit relatief veel marge. HP heeft een wereldwijd marktaandeel van 20% in de printersector. De verwachte koers/winst verhouding is $1,59 a $1,65 per aandeel en HP geeft bovendien een dividend van 3,5%. Bovenop meer ‘buy backs’ van aandelen. Niet slecht!

2) General Motors

Het tweede aandeel komt uit de auto-industrie: General Motors. Ook dit aandeel is relatief laag gewaardeerd en de vraag is of dit terecht is. Het bedrijf maakt zeer gezonde winsten, maar de koers van dit aandeel staat desondanks op een laag niveau. De vraag naar auto’s is cyclisch; zodoende zijn de winsten afhankelijk van de vraag en dus afhankelijk van het economische tij. Momenteel is de Amerikaanse economie volledig hersteld van de financiële crisis en draait de banenmotor op volle toeren. General Motors is boven veel efficiënter dan voorheen. Daardoor zal het niet snel in de problemen komen op het moment dat de verkopen dalen. De koers/winst verhouding staat op een kleine 5.3 en dat maakt een investering in dit bedrijf goedkoop.

3) Bed Bath & Beyond

Deze retailer verkoop inrichtingen voor de slaap- en badkamer. De sector heeft het zwaar, onder meer door het verkoopgeweld van online reus Amazon. Tijden het eerste kwartaal van 2016 bleek dat er 22% minder inkomsten waren. Terwijl het aandeel sinds begin 2015 42% aan waarde heeft verloren. Desondanks is het bedrijf nog steeds winstgevend en met een koers/winst verhouding van 9,2 is het aandeel niet duur. Bovendien koopt Bed Bad & Beyond regelmatig eigen aandelen op.