geld sparen voor je kleinkinderen Wil jij met weinig geld je kleinkinderen rijk maken? Beleggen op lange termijn is mooi en een van de beste geldmachines die er zijn. Gedurende 1 leven kan je van een kleine som een groot bedrag maken. Aandelen kopen voor je kleinkinderen is pas écht beleggen op lange termijn. Dit kan echter niet met eender welk aandeel. Bij The Fool kijken ze graag vooruit. De analisten van deze Amerikaanse beleggingssite schuiven 3 sterke kandidaten naar voren. Deze aandelen zouden wel eens immense rijkdom kunnen brengen aan jouw kleinkinderen.

ExxonMobil

Schalieolie VS Volgens Todd Campbell gaan lange termijn beleggen en bedrijven die een groeiend dividend betalen perfect samen. Hij schuift dan ook de Amerikaanse olie- en gasgigant ExxonMobil naar voor. Naast het oppompen van olie en gas is ExxonMobil ook actief in chemicaliën en raffinage. De oliemajor betaalt een dividendrendement van 3%. Dit is op zich niet heel hoog, maar de afgelopen 33 jaar verhoogde het bedrijf ieder jaar zijn dividend met een gemiddelde van 6,4%. Dat is dus een jaarlijkse loonsverhoging van 6,4%. Daar zijn veel mensen blij mee. Daarnaast heeft ExxonMobil een bijzonder gezonde balans waardoor het als een van de weinige bedrijven zal profiteren van elke oliecrisis, zoals de huidige bijvoorbeeld. ExxonMobil kan activa voor een prikje overkopen van bedrijven in de problemen. Hierdoor zal het bedrijf in de toekomst blijven groeien.

Disney

Figuurtjes van Disney

Aandelen kopen moet niet enkel een klik met de muis zijn. Je moet beseffen dat je mede-eigenaar bent van het bedrijf. Daarvoor is een bedrijf als Disney ideaal. Disney is niet alleen bekend van zijn themaparken maar ook van zijn films. Het bezit de commerciële rechten van tal van populaire figuren, van Mickey Mouse tot Star Wars. Disney kan bouwen op de successen van oude figuren en daarnaast heeft het voldoende geld voor ontwikkeling en marketing van nieuwe figuren. Zo voegt het succes van Frozen bijvoorbeeld weer een heel arsenaal aan figuren en inkomsten toe aan het unieke business model. Disney betreedt nu ook de Chinese markt met de opening van een themapark in Shanghai, een project van maar liefst $5,5 miljard.

U.S. Concrete

spanje vastgoedcrash De wereld verander in snel tempo, maar bepaalde dingen zullen nooit verdwijnen. We zullen altijd moeten eten, drinken … en bouwen. Een wereld zonder beton lijkt dan ook onbestaande. Daarom dat U.S. Concrete op de lijst staat. De Verenigde Staten heeft een verouderde infrastructuur. De komende decennia zal het land deze achterstand moeten goedmaken op de rest van de wereld. En daar is veel beton voor nodig. U.S. Concrete is een heel divers bedrijf waarbij de 15 grootste klanten slechts 20% van de omzet uitmaakt. Dat maakt het aandeel een ‘veilige’ belegging voor je kleinkinderen.