Marihuana VS In de Verenigde Staten ontwikkelt marihuana zich snel als een nieuwe industrie. Er zijn niet alleen plaatsen waar marihuana gebruikt wordt voor medische doeleinden maar ook voor recreatief gebruik. De sector heeft voor- en tegenstanders, marihuana aandelen zijn daardoor heel volatiel. Een beslissing van het DEA stelde deze maand teleur, maar er is ook goed nieuws. Wist je dat je ook kan beleggen in marihuana? Het Amerikaanse Drug Enforcement Agency moest op 11 augustus een belangrijke beslissing nemen voor de marihuana industrie. Maar het DEA besloot om de softdrug te catalogeren als ‘Schedule 1’. Dit betekent dat het op Federaal niveau een illegale drug blijft. De Staten mogen er wel zelf nog over beslissen. Wanneer het DEA marihuana zou catalogeren als ‘Schedule 2’, zou het officieel een aanvaard geneesmiddel zijn en zouden dokters marihuana over heel de Verenigde Staten mogen voorschrijven als een medicijn. Zover is het dus niet gekomen. Het DEA haalt hier 3 redenen voor aan:

  • Er blijft met marihuana een grote kans op misbruik
  • Het is nog niet voldoende bewezen dat marihuana effectief genezende krachten heeft
  • De voordelen zouden nog niet opwegen tegenover de nadelen

Hoewel dit een tegenslag is, zijn er ook positieve elementen

De beslissing kwam er met een nota dat er wel meer mogelijkheden komen om onderzoek te doen. Momenteel is er maar een officieel onderzoekslaboratorium. Dit wordt nu uitgebreid. Hoe meer onderzoek, hoe meer resultaten men kan voorleggen. Op 16 augustus was er ook een uitspraak voor een Hof van Beroep dat gebruikers beschermt tegen vervolging door de overheid waar marihuana al legaal is op Staatsniveau. In november stemmen 9 nieuwe Amerikaanse Staten over de legalisering van marihuana. Met deze uitspraak zijn ineens miljoenen Amerikanen beschermt tegen vervolging. Een ander voordeel aan de verwerping naar ‘Schedule 2’ is dat de industrie kan groeien onder de eigen waarden en normen. Bij een goedkeuring werd de marihuana industrie onderworpen aan een lijst van regels en zouden producenten van medicijnen zelfs onderworpen kunnen worden aan klinische tests.

De groei van de marihuana industrie is sterk

In 2015 boekte de marihuana industrie een omzet van $5,4 miljard. Volgens onderzoeksbureau Market Research kan de sector dit decennium nog groeien met 30% per jaar. Dat zou een markt van $22 miljard opleveren tegen 2020. Groei marihuana industrie Een sector die 5 opeenvolgende jaren 30% kan groeien, komt natuurlijk onder de aandacht van beleggers. De beslissing van het DEA zal grote beleggers nog op een afstand houden, maar dit geeft de kleine beleggers de kans om voor het grote geld de interessantste spelers op de kop te tikken. In dit speciale Marihuana Rapport bespreken we alvast 5 kandidaten die het meeste in aanmerking komen om te profiteren van deze sterk groeiende sector.

Kom in hogere beleggingssferen met Marihuana Aandelen