(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Deze week zijn alle ogen gericht op het maandelijkse banenrapport, dat vrijdagmiddag verschijnt. Afgelopen vrijdag zei voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve al dat de kans op een renteverhoging dit jaar is toegenomen, echter toevoegend dat de Fed wel blijft kijken naar economische indicatoren. Daarom hopen beleggers dat het banencijfer meer duidelijkheid zal verschaffen.

“De markt ziet nu slechts een kans van 24 procent voor een renteverhoging over drie weken [bij de bijeenkomst van de Fed in september]”, zei strateeg Nawaz Ali van CME Futures. “Maar als er vrijdag blijkt dat er ongeveer 200.000 banen zijn bijgekomen, kan deze kans waarschijnlijk toenemen tot 30 tot 35 procent”, stelde Ali.

Beleggers kregen eerder vandaag het ADP banenrapport te verwerken. Dit rapport wordt beschouwd als de voorloper van het officiële banenrapport van vrijdag. Loonstrookjesverwerker ADP meldde dat de Amerikaanse private sector 177.000 banen in augustus heeft gecreëerd. Er werd gerekend op een toename van 180.000 banen. In juli was nog sprake van een stijging met 179.000 banen.

Na opening van de beurzen krijgen beleggers ook de inkoopmanagersindex voor de regio rond Chicago, de aanstaande woningverkopen en het wekelijkse olievoorradenrapport te verwerken.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,3 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. Ook hier ging de aandacht vooral uit naar het private banenrapport uit Amerika.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 1,0 procent op 16.887,40 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,4 procent op 3.085,49 punten.

Olie noteerde in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op 45,85 dollar, terwijl een november-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 48,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1129. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1141 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1143 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Qua bedrijven stond opnieuw Apple in de schijnwerpers, nadat de Europese Commissie een dag eerder besloot dat het technologieconcern 13 miljard euro exclusief rente moet terugbetalen aan Ierland. Apple zou dit bedrag onterecht als belastingvoordeel hebben ontvangen, zo oordeelde Brussel. Apple liet weten in beroep te gaan, al gaf de Europese Commissie aan een eventueel beroep met vertrouwen tegemoet te zien. “We hebben drie jaar aan het onderzoek gewerkt om er zeker van te zijn dat we een solide zaak zouden hebben en ik geloof er heilig in dat we die nu hebben”, zei eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededingingszaken.

De in Amerika genoteerde aandelen van Deutsche Bank kunnen ook aandacht rekenen, nadat een Duits blad schreef dat Deutsche Bank een fusie met Commerzbank overwoog. CEO John Cryan van Deutsche Bank zei later echter dat hier geen sprake van was. 

Slotstanden Wall Street 

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 18.454,30 punten, de S&P 500 index eindigde 0,2 procent lager op 2.176,12 punten de op technologie gerichte Nasdaq verloor 0,2 procent op 5.222,99 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.