Uranium comeback

Wie herinnert zich nog de goudmarkt bijna een jaar geleden? De goudmarkt zat vol pessimisme en de goudprijs zou nooit meer stijgen. Dat is exact waar uranium zich nu bevindt. Maar eens de trend keert, kan het hard gaan. Wat we dit jaar zagen bij goud zal verbleken in het niets bij de kracht van uranium, zegt Dev Randhawa CEO van Fission Uranium.

Op dit moment heeft iedereen schrik van uranium. Nochtans zal daar het vuurwerk te zien zijn in de toekomst. De uraniummarkt zit in zeer slechte papieren. Maar beleggers maken de grootste winsten wanneer het van zeer slecht naar minder slecht gaat. Vorig jaar ging de goudprijs nog door $1.000 zakken richting $500. Dit jaar staat de goudprijs boven $1.300 en noteren goudmijnaandelen 100-en procenten hoger.

Datzelfde scenario kan men ook bij uranium verwachten.

Uranium spot prijs

Energieproducenten hebben enorme voorraden uranium opgebouwd na de ramp in Fukushima. De vraag naar uranium blijft dus laag omdat de energieproducenten eerst hun voorraad aanspreken. Maar het aanbod droogt ook op door de lage prijs. Dit betekent spektakel wanneer de situatie eindelijk keert. De prijs voor uranium staat op het laagste niveau in 10 jaar. Toch worden er meer nieuwe reactoren gebouwd dan voor het Fukushima drama.

De komende 3 tot 10 jaar gaat de vraag naar uranium bijzonder hoog zijn. Tussen 2012 en 2014 daalde de uraniumvoorraad bij de energieproducenten met 75 miljoen ounces. Dit jaar verwacht men een nieuwe daling met 35 miljoen. Naar schatting zou er dan nog zo’n 50 miljoen ounces uranium in voorraad zitten.

Energieproducenten moeten dus stilaan gaan nadenken over de volgende stappen.

De energieproducenten kopen amper uranium op de markt, maar dat kan de komende jaren veranderen. Uranium is een heel kleine markt.

Wanneer het aanbod daalt en de vraag komt terug op gang, dan kan het snel gaan.

Bron: Mining

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>