pensioen

De huidige belegger is steeds bewuster bezig met de toekomst die gaat komen. De pensioenfondsen hebben de afgelopen jaren heel wat van hun geloofwaardigheid verloren en steeds meer mensen nemen het heft in eigen hand.

De vraag is natuurlijk hoe u precies moet beleggen voor uw pensioen. Vanguard heeft een onderzoek gedaan naar het mogelijke kapitaal dat u over 30 jaar zou kunnen hebben als u nu begint met investeren. Daarbij gaat Vanguard uit van een startkapitaal van $ 100.000 en een jaarlijks rendement van 6%.

Lage transactiekosten zijn enorm belangrijk voor uw vermogen

beleggen-pensioen

Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar hoe belangrijk transactiekosten zijn. Op basis van het startkapitaal en een rendement van 6%, zou u over 30 jaar kunnen beschikken over een vermogen van $ 574.349. Maar, bij dit kapitaal gaat de berekening uit van geen transactiekosten.

Op het moment dat u te maken heeft met 0,25% aan jaarlijkse transactiekosten, dan ziet het beeld er nog steeds uitstekend uit. In dat geval zou u over 30 jaar beschikken over een kapitaal van $ 532.899.

Dat lage transactiekosten zo belangrijk zijn voor uw vermogen, kunnen we tenslotte zien als we rekenen met een jaarlijkse kostenvoet van 0,90%. Op dit moment blijft er namelijk van uw vermogen nog ‘slechts’ $ 438.976 over.