(ABM FN-Dow Jones) De lancering van twee nieuwe tenders door de Braziliaanse oliereus Petrobras voor de bouw van twee grote FPSO’s is goed nieuws voor SBM Offshore. Dit concludeerde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News.

Petrobras streeft ernaar om twee nieuwe drijvende platformen nog voor het eind van het decennium te installeren voor de kust van Brazilië. De twee nieuwe aanbestedingen komen bovenop de lopende tenders voor de projecten Libra en Sepia, zo schreef het vaktijdschrift Upstream vrijdag na een interview met het hoofd van de divisie exploratie en productie Solange Guedes van Petrobras.

“Het is goed nieuws en afwachten hoe dit uitpakt”, aldus Versteeg. “Het leasen van FPSO’s is voor Petrobras een prima model, aangezien het bedrijf krap bij kas zit”, voegde de analist toe. De twee nieuwe aanbestedingen bevestigen volgens Versteeg dat Brazilië de belangrijkste markt is voor de Schiedamse oliedienstverlener op dit moment.

De marktvorser wees echter op de noodzaak dat SBM Offshore de schikkingskwestie omtrent de smeergeldaffaire goed afrond, aangezien dit een vereiste is om weer zaken te mogen doen met het staatsoliebedrijf Petrobras.

Tot slot merkte de analist op dat er tevens nog geen duidelijkheid is over de lopende tenders voor de projecten Libra en Sepia. Concurrent Modec wordt in deze aanbesteding met regelmaat als favoriet genoemd, “maar er is Petrobras veel aan gelegen SBM Offshore erbij te houden, aangezien het orderboek van concurrenten op een gegeven moment ook vol zit”, aldus Versteeg.

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Aanbevolen advies voor SBM Offshore met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 12,64 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.