Slapen op het werk

Gemiddeld genomen spenderen we zo’n 100.000 uren in ons leven aan onze job. Dat komt neer op zo’n 12 opeenvolgende jaren, 24/7. Je kan er dan ook maar beter het beste van maken. Wie tegen zijn zin gaat werken, loopt het risico veel mis te lopen.

Veel mensen durven niet van job te veranderen uit angst voor het onzekere. Toch zijn er een aantal indicatoren die er op wijzen dat het beter is om de optie op zijn minst te onderzoeken.

# 1. Groot verschil in risico/opbrengst

Wat is het risico om niet van job te veranderen en wat is het risico om wél te veranderen? Wat kan je verliezen wanneer je blijft en wat kan je winnen wanneer je een nieuwe uitdaging aangaat? Wanneer er geen balans meer is in het voordeel van je huidige job, is het overwegen waard om toch maar die uitdaging aan te gaan.

# 2. Apathie

Wanneer je er niet meer om geeft dat je de zoveelste deadline hebt gemist of wanneer je je verantwoordelijkheden negeert, loert een burn-out om de hoek. Wanneer je de ene fout na de andere maakt en je doet geen moeite om dat in de toekomst te vermijden, is de kans groter dat je op lange termijn meer schade gaat aanrichten. Een job hebben terwijl je een andere job zoekt is veel beter dan met de rug tegen de muur te gaan solliciteren.

# 3. Je hebt geen sociaal leven meer

Hoe druk je job ook is, er moet altijd tijd zijn voor vrienden en familie. Zelfs de hardwerkende CEO’s van topbedrijven maken tijd voor hun sociaal leven. Een job die al je tijd opslorpt, slorpt ook al je energie op. Met een job die je graag doet, heb je na een lange werkdag nog steeds voldoende energie over om andere, leuke dingen te doen.

<< Volg de modelportefeuille van Slim Beleggen >>

# 4. Je hebt geen vrienden onder de collega’s

Het is belangrijk om goede relaties te onderhouden op de werkvloer. Een job is nooit 100% van de tijd 100% bevredigend, er zijn altijd periodes dat het wat moeilijker gaat. Met goede collega’s of vrienden is de motivatie groter om de moeilijke periodes te overwinnen. En je kan ook je frustraties delen met mensen die je begrijpen.

# 5. Je staat niet meer achter de missie van het bedrijf

Sterke bedrijven hebben hun eigen filosofie, hun eigen missie. Wanneer jij die missie niet meer deelt, wordt het moeilijk om nog deel uit te maken van het geheel. Wanneer je maar half werk aflevert, breng je niet alleen schade toe aan het bedrijf of je collega’s, maar ook aan je eigen carrière.

Bron: Entrepreneur