(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 19,00 naar 20,00 euro, in aanloop naar de derdekwartaalcijfers. Het Houden advies bleef ongewijzigd.

Analist Benjamin Goy voorziet voor het afgelopen kwartaal een winst voor belastingen van 592 miljoen euro, fors lager dan het vorige kwartaal en een jaar eerder, maar dat komt door een reorganisatielast en een afname van positieve bijzondere posten. 

De rentebaten en kredietvoorzieningen zullen naar verwachting hun positieve trend voortzetten, waarbij een positieve verrassing voor de kredietvoorzieningen in het derde kwartaal niet wordt uitgesloten door Goy. Op basis van de verwachte aanhoudend positieve trends in het komende jaar verhoogde de analist zijn taxatie voor de winst per aandeel in 2017 met 3 procent. 

De analist ziet nog geen problemen op het gebied van de rentebaten in 2017, maar denkt dat 2018 uitdagender kan worden, vooral ais de leningengroei laag blijft. Oplopende kredietvoorzieningen zullen moeten worden gecompenseerd met kostenbesparingen, stelde de marktvorser. Die heeft ABN AMRO al aangekondigd. 

Afgezien van deze bezuinigingsronde verwacht de analist overwegend een vlakke winst per aandeel en een hoog, maar dalend rendement in de komende jaren. 

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 20,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.