(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft over het derde kwartaal een omzet en winst gerapporteerd die onder verwachting waren. Dit stelde analist Gerard Rijk van NIBC dinsdag in reactie op de resultaten.

De producent van biologische en natuurlijke voeding rapporteerde een 9,2 procent hogere omzet van 137,5 miljoen euro, waar de markt volgens de analist juist rekende op 145 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van 10 miljoen euro lag ook onder de marktverwachting van 10,9 miljoen euro, net als de nettowinst die met 6,0 miljoen euro onder de consensus van 6,9 miljoen euro uitkwam.

Bij de eigen merken was er sprake van een omzetvertraging, aldus Rijk. In het derde kwartaal steeg de autonome omzet hier met 7,4 procent, waar die groei in het eerste kwartaal nog uitkwam op 9,5 procent en in de afgelopen verslagperiode zelfs op 10,3 procent. Toch toonde Rijk zich niet heel erg bezorgd over deze ontwikkeling, “omdat de organische voedselmarkt in de voor Wessanen relevante gebieden de komende vijf tot tien jaar met 10 procent kan groeien”, aldus de marktvorser. 

Evenwel zal dit niet in een rechte lijn gebeuren en voorziet de marktvorser tijdelijke tegenslagen, bijvoorbeeld door de herpositionering van Alloes en Tartex en de problemen binnen Duitsland en de Benelux. Rijk stelde verder dat het aandeel waarschijnlijk weer terug zal keren “naar de realiteit” na de recent goede prestaties op het Damrak.

NIBC heeft een Neutraal advies op Wessanen met een koersdoel van 11,10 euro. Op een overwegend hoger Damrak daalde het aandeel dinsdag 3,5 procent op 11,87 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.