(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor BinckBank licht verhoogd van 5,00 euro naar 5,25 euro op basis van het huidige dividendrendement en de sterke kapitaalbuffer van de onlinebroker. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport, waarin ING het Houden advies voor het aandeel handhaafde.

Beter dan verwachte resultaten van de groeiplannen, zoals de lancering van een spaarrekeningenbroker in Nederland en van discretionair vermogensbeheer in België, bieden daarbij volgens analist Albert Ploegh van ING opwaartse ruimte ten opzichte van het nieuwe koersdoel. Ploegh denkt dat deze nieuwe initiatieven al vanaf 2017 enigszins zullen bijdragen en nam dit mee in zijn taxaties.

Ook meevallende handelsvolumes zouden een koersstijging kunnen rechtvaardigen, stelde Ploegh. Het zicht hierop blijft evenwel beperkt, voegde de analist toe, maar BinckBank meldde bij de cijfers over het derde kwartaal dat oktober goed begon met een toename van 5 tot 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Tenslotte zou een overnamebod volgens ING ook nog voor koerswinst kunnen zorgen bovenop het koersdoel, dat uitgaat van een vlakke prijsontwikkeling in de komende twaalf maanden. 

De huidige sterke buffer van 244 miljoen biedt volgens Ploegh de ruimte om vriendelijker te zijn voor aandeelhouders, hoewel BinckBank geen plannen heeft voor een nieuw aandeleninkoopprogramma.

Het aandeel BinckBank noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,2 procent lager op 5,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.