pond-britse

De afgelopen tijd is er genoeg gezegd over de enorme waardedaling waar het Britse pond mee geconfronteerd is geweest. En, tot op de dag van vandaag lijkt de daling van het pond nog niet ten einde te zijn gekomen. Sinds het moment dat bekend werd dat de meerderheid van de Britse bevolking voor een uittreding uit de EU had gestemd, heeft het pond al bijna 20% aan waarde moeten inleveren.

Voornamelijk de Britten die in het buitenland genieten van hun welverdiende oude dag, hebben hun koopkracht de afgelopen maanden sterk zien dalen. Voor deze Britten is het levensonderhoud een stuk duurder geworden.

Pond wordt geteisterd door grote onzekerheid

gs-pond

Ondanks dat diverse zakenbanken van mening zijn dat het pond de afgelopen tijd wel erg hard is gedaald, houdt Goldman Sachs rekening met een verdere waardedaling. Volgens de zakenbank heerst er nog steeds grote onzekerheid over hoe de Brexit er precies gaat uitzien, en wat dat betreft is het moeilijk om te spreken over een ‘onderwaardering’ van het pond.

Het kan maar zo zijn dat het Verenigd Koninkrijk straks daadwerkelijk te maken gaat krijgen met een ‘harde Brexit’. En op dat moment kan de toekomst er ineens geheel anders uitzien. Daarnaast heeft het verleden uitgewezen dat grote onzekerheid nooit in het voordeel is geweest van een munt.