Vine Twitter

Het leek een ideaal huwelijk 4 jaar geleden. Twitter was de populaire app voor korte berichten en Vine was de populaire app voor korte video’s. Twitter zou evolueren van tekst naar beeld naar video. De overname van Vine voor $30 miljoen was een koopje. Maar donderdag kondigde Twitter de stille dood aan van Vine. Het sprookje werd een nachtmerrie.

Bij de resultaten over het 3e kwartaal liet Twitter al weten dat het 9% van zijn personeel zal ontslaan. De herstructurering komt er in een poging om van Twitter een winstgevend onafhankelijk bedrijf te maken. Enkele uren later volgde dan ook de aankondiging dat Vine wordt stilgelegd, zonder reden.

Het falen van het ideale huwelijk toont aan hoe Twitter al jaren met zichzelf worstelt. Twitter worstelt al jaren met zijn productmix en zag de concurrentie in snel tempo voorbij steken. Snapchat en Instagram aten Vine op alsof het een ontbijt was. Facebook was de killer van Twitter.

Twitter

Vine viel in het begin van dit jaar uit de top-100 populairste apps in de App Store van Apple. Daarna ging het alleen maar sneller bergaf. Vine had in feite hetzelfde probleem als Twitter. Het kon wel belangrijke, invloedrijke gebruikers aantrekken, maar het slaagde er niet in door te groeien naar een breed publiek zoals Facebook dat wel kon.

Vine kon geen gemeenschap creëren waar iedereen zich comfortabel voelt om te posten. Nu richt Twitter zich meer op livestream zoals de NFL Games, presidentiële debatten en veel meer. Deze livestream lijkt wel succes te hebben en is waarschijnlijk de reden voor de stille dood van Vine.

Bron: CNN Money

Lees ook: Technologie Rapport – ALERT: Twitter (TWTR)