brexit

Steeds meer mensen lijken langzaam te realiseren dat de Brexit er echt gaat komen. Kort na de uitslag van het EU-referendum dachten verschillende Britten de Brexit nog tegen te houden met hun protesten. Maar, Theresa May heeft inmiddels duidelijk laten doorschemeren dat de Brexit er daadwerkelijk gaat komen. En volgens haar kan dit zelfs resulteren in een ‘harde Brexit’.

Ook de beleggers lijken steeds meer te realiseren dat het Verenigd Koninkrijk in een onzekere tijd is beland. Niemand weet precies hoe de onderhandelingen tussen de Britse regering en Brussel zullen gaan verlopen, maar beleggers willen zo min mogelijk risico nemen. Dat blijkt immers uit een onderzoek dat recent is uitgevoerd door HSBC Bank.

Britse aandelen worden gedumpt!

fondsen-brexit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HSBC Bank, is te zien dat steeds meer geld wegstroomt uit Britse aandelen. Deze trend werd aan het einde van 2015 al ingezet en is in een stroomversnelling terecht gekomen na de uitslag van het EU-referendum.

Ondanks het feit dat de Britse economie op dit moment nog relatief goed weet te presteren, lijken de beleggers maar weinig vertrouwen te hebben in de Britse toekomst. Buitenlandse investeringen spelen binnen elke economie een rol en wat dat betreft is dit de zoveelste klap die de Britse economie te verduren krijgt.