In de olierijke golfstaten gaat men al eens ver voor een nummerplaat bestaande uit 1 cijfer. Het is er het summum van rijkdom. Balwinder Sahni, een projectontwikkelaar uit Dubai, bood zelfs $9 miljoen voor een nummerplaat met nummer 5.

Balwinder Sahni betaalde echter geen recordprijs voor de nummerplaat, die eer gaat te beurt aan een zakenman uit Abu Dhabi die in 2008 $14 miljoen neertelde voor een nummerplaat bestaande uit 1 cijfer.

Vorig jaar betaalde de projectontwikkelaar uit Dubai ook al $6,7 miljoen voor de nummerplaat met het cijfer 9. Deze nummerplaten prijken nu op 2 van zijn 6 Rolls Royce auto’s.

Nummerplaat Dubai

Balwinder Sahni zegt wel dat het lastig is om met dergelijke nummerplaten rond te rijden. Mensen klampen hem aan om op de foto te gaan. Anderen verwijten hem geld te verspillen aan onnodige hebbedingetjes.

Maar volgens Sahni is het een manier om iets terug te geven aan de bevolking. Dubai kent geen inkomstenbelasting. De aankoop van een dure nummerplaat is voor hem een manier van belastingen betalen. Hij gelooft dat het geld naar een goed doel gaat en naar de verbetering van de infrastructuur in de oliestaat.

Verkoop nummerplaten

In de Verenigde Arabische Emiraten worden regelmatig nummerplaten geveild. De startprijs begint in de miljoenen. De nummerplaten zijn in sommige gevallen zelfs duurder dan de auto’s. Er is zelfs een secundaire markt ontstaan voor de aan- en verkoop van nummerplaten.

Bron + Foto’s: CNN Money