(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat van AMG heeft de consensus overtroffen, terwijl de omzet van de producent van metallurgische producten en systemen in lijn lag met de consensus. Dit concludeerde analist Stijn Demeester van ING naar aanleiding van de kwartaalresultaten.

AMG rapporteerde een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 23,4 miljoen dollar, een stijging van 15 procent ten opzichte van een jaar terug en 7 procent meer dan de consensus. Volgens Demeester, die zelf iets onder consensus zat met zijn taxaties, was dit vooral te danken aan de sterke prestaties bij de tak Engineering, waar het bedrijfsresultaat uitkwam op 8,9 miljoen dollar, circa 80 procent meer dan verwacht en dan een jaar terug werd gerealiseerd.

ING wees tevens op de verkoop van een ongebruikte fabriek in Berlijn, die 4,3 miljoen dollar bijdroeg aan het bedrijfsresultaat. Als dit niet werd meegerekend, dan zou het resultaat wel overeenkomstig de ramingen van Demeester van 19,1 miljoen dollar zijn uitgekomen, maar daarmee wel lager dan de consensus. De marktvorser merkte in dit verband op dat slechts een beperkt aantal analisten bijdraagt aan de consensus.

ING heeft een Houden advies op AMG, totdat Demeester meer informatie krijgt over de eerste fase van een groot lithium project in Brazilië waar de onderneming aan werkt. Het koersdoel staat op 18,50 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AMG 8,0 procent lager op 16,36.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.