Geld beheren

Soms vragen mensen zich wel eens af waarom ze niet zo veel geld hebben om achteraf er achter te komen dat ze hun financiën gewoon verwaarloosd hebben. Geld is als een kind, je moet er voor zorgen. Wanneer je het zijn goesting laat doen, gebeuren er pijnlijke dingen.

Er zijn dan ook sterke voordelen aan het eigen beheer van je geld.

# 1. Men kan niet van jou profiteren

Er wordt nog steeds enorm veel geprofiteerd van de onwetendheid van veel mensen. Vooral op het gebied van kosten laten veel mensen zich vaak ‘beroven’. Door je financiën in eigen handen te nemen en zelf de nodige moeite te doen om over persoonlijke financiën te leren, kan je ervoor zorgen dat derden niet meer van jou en jouw geld profiteren.

# 2. Je kan beter doen dan professionals

Professionele fondsenbeheerders kennen over het algemeen wel eens een of enkele goede jaren, maar de overgrote meerderheid schiet tekort ten opzichte van de algemene indices. Als particuliere belegger kan je gaan waar grote fondsenbeheerder niet kunnen komen. Fondsenbeheerders denken op korte termijn omdat ze verantwoording moeten afleggen. De kracht van een goede belegging zit hem in de lange termijn.

# 3. Het is veel leuker

Je eigen geld beheren is niet eenvoudig, maar met de juiste opleiding kan je enorm veel leren. En dan begint het ontzettend leuk te worden. Je ziet je geld toenemen, je ziet je vermogen groeien, je ziet je vrienden en familieleden naar jou komen en vragen om tips, … na verloop van tijd ben je de Koning van je eigen financiële wereld.

# 4. Meer voldoening

Je geld naar de bank brengen en eens per jaar een update krijgen met hopelijk wat winst, is in feite het minste dat je kan verwachten van een financiële instelling. Je kijkt naar de resultaten en knikt om daarna weer 12 maanden niet naar je geld om te kijken. Wanneer je het zelf doet, en goed, is de voldoening des te groter.

Bron: Fool