Einde goud rally

De correctie na de verkiezing van Donald Trump heeft menig belegger in edelmetalen en goudmijnaandelen op het verkeerde been gezet. Er is veel schade aangericht aan de sterke rally van de eerste jaarhelft. Is dit het definitieve einde of een stevige tussentijdse correctie?

De financiële markt reageerde verbaasd: aandelen gingen hoger, rentevoeten schoten de lucht in en edelmetalen werden afgestraft. De technische schade aan de goud- en zilverprijs alsook de goudmijnaandelen is groot, mogelijk groot genoeg om de jonge stierenmarkt dood te knijpen.

De eerste grafiek van The Daily Gold laat zien dat de huidige rally (zwarte lijn) de voeling met andere stierenmarkten verloren heeft. Half september begon het al mis te gaan. Na een normale correctie had de rally terug moeten aantrekken.

Dat gebeurde niet en de goudprijs bleef dalen.

Correcties goudprijs

En ook de goudmijnaandelen hadden het niet onder de markt de laatste maanden. Op de 2e grafiek is duidelijk te zien dat de goudmijnaandelen ook de voeling met vorige stierenmarkten verloren hebben.

Er is dringend een rebound nodig, een verdere daling is een sterk signaal voor het einde van de rally.

Correcties goudmijnaandelen

Maar nog niet alles is verloren

De schade is groot, maar de rally in de eerste jaarhelft was bijzonder sterk. Er is dus nog niets verloren. De goudprijs moet zich wel kunnen handhaven boven $1.200. Eens die barrière wordt doorbroken naar beneden, kan het dieptepunt van december vorig jaar snel in zicht komen. Dan kan de goudprijs dalen tot $1.050.

Ook goudmijnaandelen moeten zich snel terug herpakken. Voor de GDX is $20 een belangrijk steunniveau. Ook hier is het dieptepunt van vorig jaar het nieuwe richtpunt indien dit niveau niet vastgehouden kan worden, aldus The Daily Gold.

Bij Slim Beleggen denken we er anders over

We hebben een sterk vermoeden dat de huidige daling van goud vooral sentiment gedreven is, en niet zo zeer gestoeld op de feiten. Dergelijke correcties zijn meestal geen lang leven beschoren. Meer nog, we denken dat dit onderdeel uitmaakt van de hernieuwde stierenmarkt voor goud. Onder het mom van de ‘zwakke houders losschudden’ wordt momenteel de bodem geplaveid voor de volgende rit omhoog.

Lees meer >>

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!