goudprijs najaar

Een huis erven van verzamelaars is niet altijd even leuk, maar het kan ook eens meezitten. Een man uit Normandië erfde een huis om er achteraf ongeveer 100 kilogram aan gouden munten, baren en staven te vinden. Hij verkocht dit goud voor ongeveer €3,5 miljoen.

De man, die onbekend wil blijven, erfde een huis in Evreux, ten zuiden van Rouen. Hij begon in eerste instantie meubels te verplaatsen om te ontdekken dat er een doos met gouden munten verstopt was onder een zetel. Daarna vond hij nog meer goud.

Uiteindelijk zat er goud verstopt onder meerdere zetels, achter kasten, in de badkamer, … bijna over heel het huis was goud te vinden. In het totaal ging het over zo’n 5.000 gouden munten, 2 goudbaren van 12 kilo en 37 goudstaven van ieder 1 kg.

Al het goud werd legaal gekocht in de jaren ’50 en ’60. De erfgenaam heeft alle goud ondertussen verkocht tussen 30 oktober en 8 november. In het totaal bracht dit €3,5 miljoen op.

Nadeel: de erfrechten bedragen 45% in Frankrijk. Ook zal de man mogelijk nog een welvaartsbelastingen moeten betalen van de afgelopen 3 jaar indien de eerdere eigenaars dit goud niet hebben aangegeven.

Voorspel de goudprijs & Win een 10 gram goudbaar!