(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het advies voor Sligro Food Group verhoogd van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 32,00 naar 37,50 euro.

In tegenstelling tot eerder, denkt analist Patrick Roquas niet dat de top van Sligro een driejarenplan heeft voor het oplossen van de problemen binnen het bedrijf. Food Retail “moet snel presteren”, en anders zullen er alternatieve scenario’s uit de kast komen. In het slechtste geval zal Food Retail onderdeel blijven uitmaken van Sligro, maar dat betekent volgens de analist dan wel dat de resultaten zullen verbeteren, waardoor het neerwaartse risico beperkt is.

Roquas meent om financiële en strategische redenen dat Sligro de tak Food Retail op dit moment zou moeten verkopen. “Vandaag de dag vereisen de winkels grote investeringen, terwijl de omzet en de marges onder druk staan”, aldus de marktvorser. De kans dat Sligro in de komende anderhalf jaar deze activiteiten daadwerkelijk in de etalage zet, schat Kepler Cheuvreux op 50 procent. Indien dit gebeurt dan zal de autonome groei van Sligro met 1,5 procentpunt stijgen.

Over de tak Foodservice, dat sneller dan de markt groeit, liet Roquas zich wel positief uit. Na een verkoop van Food Retail en een focus op Foodservice verwacht de analist een positieve koersreactie.

Op een groene beurs won Sligro Food Group woensdag 1,7 procent op 32,74 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.