(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, voorafgaand aan een reeks macrocijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel onveranderd.

Dinsdag werden er weer nieuwe recordniveaus bereikt op de markten in New York. Voor de Dow Jones Index komt het psychologisch belangrijke niveau van 20.000 punten steeds meer in beeld, maar analisten van ADS Securities wezen erop dat er “op enig moment weer winsten zullen worden genomen”. Macro-economische data die woensdag op de rol staat zou daar volgens de marktvolgers aanleiding toe kunnen geven.

De agenda bevat veel publicaties. Voorafgaand aan het rentebesluit dat vanavond om acht uur gepland staat, verschijnen ook producentenprijzen, detailhandelsverkopen, industriële productiecijfers, bedrijfsvoorraden en het wekelijkse olierapport. 

Volgens ADS Securities is hiervan het rapport over de detailhandelsverkopen het meest interessant, aangezien dit inzicht geeft in het consumentengedrag nadat Donald Trump de presidentsverkiezingen won. 

Olie noteerde woensdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent op 52,17 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,4 procent lager bewoog op 54,96 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,0640. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0638 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0621 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Toys “R” Us behaalde in het afgelopen kwartaal een minder hoge omzet, wat zich desondanks vertaalde in een kleiner verlies onder aan de streep. De omzet daalde met 2,3 procent op jaarbasis tot 2,28 miljard dollar, wat zich vertaalde in een daling van het operationeel verlies van 54 miljoen naar 31 miljoen dollar en het nettoverlies nam af van 167 miljoen vorig jaar naar 156 miljoen dollar. De rode cijfers waren volgens het concern vooral te wijten aan de hoge rentelasten van 122 miljoen dollar. Die rentelasten zijn inmiddels met 12 miljoen dollar verminderd. De speelgoedfabrikant gaf geen outlook voor het volledige jaar.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, gaat zijn project op het gebied van de technologie voor zelfrijdende voertuigen onderbrengen in een aparte divisie met de naam Waymo. Alphabet ontwikkelde zijn technologie voor zelfrijdende auto’s tot nu toe in het onderzoekslaboratorium X. Dat de activiteiten worden ondergebracht in Waymo, duidt erop dat de technologie bijna gereed is voor commercialisering. Alphabet verwacht dat er snel omzet zal worden gegenereerd.

Slotstanden Wall Street

Bij de slotbel in New York noteerde de toonaangevende S&P 500 index dinsdag 0,7 procent in de plus op 2.271,72 punten, terwijl de Dow Jones index 0,6 procent hoger sloot op 19.911,21 punten. De Nasdaq steeg 1,0 procent op 5.463,83 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.