trump

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is er een rally gestart op de aandelenmarkten. Deze rally wist er op Wall Street zelfs voor te zorgen dat de Dow Jones en de S&P 500 index meerdere malen nieuwe recordkoersen wisten neer te zetten. Maar, wanneer komt deze ‘Trump rally’ ten einde?

Volgens Jeffrey Gundlach, oprichter van DoubleLine Capital, is de huidige rally niet verwonderlijk te noemen. Het verleden wijst immers uit dat de Amerikaanse indices normaliter een goede prestatie weten neer te zetten de weken na de verkiezingsuitslag.

Deze rally is niet verwonderlijk

trump-rally

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Reckoning, is te zien dat Wall Street over het algemeen ondergedompeld wordt in een bak met euforie op het moment dat er een nieuwe Amerikaanse president is verkozen.

Deze grafiek laat echter ook zien waar het mogelijke kantelpunt ligt van de huidige rally op de aandelenmarkten. Gundlach laat weten dat historisch gezien de rally ten einde loopt op het moment dat de nieuwe president zijn plek in het Witte Huis inneemt. Dit zal gaan plaatsvinden aan het einde van januari.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar de historie laat in dit geval wel zien dat de huidige rally niet verwonderlijk is. Het zal pas echt een bijzondere gebeurtenis zijn als Wall Street ook de komende maanden de stijgende trend intact weet te houden.