(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor beursbedrijf Euronext verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde ook het koersdoel opwaarts bij van 36,00 naar 51,00 euro, op basis van hogere verwachte volumes in de komende twee jaar. Dit meldde de Zwitserse zakenbank vrijdag in een analistenrapport.

Na een analyse van historische cycli en recente onderliggende trends is analist Michael Werner tot de slotsom gekomen dat een periode van volumegroei in de reguliere aandelenhandel aanstaande is.

Deze handel is goed voor 35 tot 40 procent van de omzet van Euronext en de Spaanse sectorgenoot BME, stelde UBS. In eerdere cycli groeiden de volumes tijdens haussejaren met 20 tot 30 procent per jaar. De analist rekent voor 2017 en 2018 op 14 tot 16 procent volumegroei per jaar voor Euronext, bijna het dubbele van de analistenconsensus van 8 procent.

UBS denkt dat de groeikansen voor Euronext beter zijn dan voor BME, dankzij de nieuwe activiteiten die het moederbedrijf van de Amsterdamse beurs in mei vorig jaar aankondigde, de mogelijkheid om kosten te besparen door de IT-tak naar Portugal te verhuizen en het aanzienlijke opwaartse potentieel dat de recent aangekondigde overname van het Parijse clearinghuis Clearnet biedt. Dit laatste kan 20 procent aan de winst toevoegen, berekende UBS onlangs al.

Het aandeel Euronext noteerde vrijdag op een groen Damrak 3,3 procent hoger op 41,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.