olie

De olieprijs heeft er een prachtig laatste kwartaal opzitten. In de maand november bewoog de olieprijs nog rond de 44 dollar per barrel, maar dankzij het akkoord van de OPEC-landen om de olieproductie te reduceren, wist de olieprijs uiteindelijk op bijna de hoogste stand van het jaar het beursjaar te eindigen.

Uiteraard moeten we tegelijkertijd deze oliestijging in perspectief zien. De olieprijs mag dan in het jaar 2016 wel een geweldige prestatie hebben neergezet, maar de oliebeleggers zijn de jaren daarvoor niet erg verwend. De jaren 2014 en 2015 waren voor de oliebeleggers jaren om snel te vergeten.

Citigroup waarschuwt voor een dalende olieprijs

Het jaar 2017 is met name voor de olieprijs zijwaarts begonnen. De olieprijs weet de sterke rally van de laatste maand van het jaar 2016 vooralsnog niet voort te zetten en als gevolg daarvan is het analistenteam van Citigroup naar buiten getreden met hun technische analyse over de olieprijs.

olie-grafiek

Volgens het technische team van Citigroup, onder leiding van Tom Fitzpatrick, is de weerstand rond de 54-55 dollar per barrel ruwe olie vooralsnog te sterk gebleken. Daarnaast bevinden we ons op dit moment weer onder het voorgaande uitbraakniveau.

Citigroup is daarom voor de korte termijn redelijk negatief gestemd. Op het moment dat de zogenoemde ‘neklijn’ rond de 50 dollar breekt, liggen er volgens het analistenteam lagere koersen in het verschiet.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>