Goud 2017

Er zijn redenen om aan te nemen dat goud opnieuw voor een goed jaar staat. Ondanks de zwakkere 2e jaarhelft was 2016 een goed jaar voor het gele edelmetaal. 6 globale trends kunnen deze positieve trend in 2017 doortrekken. Na een sterke start noteert goud ondertussen weer boven $1.200 per ounce.

De World Gold Council ziet 6 positieve signalen die het opwaarts momentum voor goud in 2017 verder ondersteunen:

  • Hogere politieke risico’s
  • Hogere geopolitieke risico’s
  • Valutaoorlog
  • Stijgende inflatie
  • Hoge waardering van de aandelenmarkten
  • Groeiende vraag naar goud in Azië en nieuwe markten

Goudprijs 1Y

3 trends steken er bovenuit

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, zal meer dan waarschijnlijk de kortetermijnrente met 75 basispunten optrekken in 2017. Voor 2018 staat er een stijging van 100 basispunten op de agenda. De kortetermijnrente zal stijgen met de inflatieverwachtingen.

De werkloosheid blijft laag terwijl de economie door de stimulus van Trump zal aantrekken. Dat zet opwaartse druk op de lonen waardoor inflatie zal toenemen. Goud is traditioneel een toevluchtsoord voor periodes van stijgende inflatie.

Ook Europa vormt een voedingsbodem voor een hogere goudprijs. Vooral de politieke onzekerheid zal het defensieve karakter van goud bij beleggers aantrekkelijk maken. Er is ook nog het strakke fiscale keurslijf in combinatie met het losse monetaire beleid dat beleggers argwanend maakt. Ook de toegenomen divergentie met het monetaire beleid in de VS is positief voor goud.

Ten slotte is er de sterkere economische groei vanuit de groeimarkten. De groeimarkten zullen in 2017 60% van de globale groei voor hun rekening nemen. De toenemende welvaart zal de vraag naar goud stimuleren, vooral in China en India.

Bron: Kitco

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!