(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft met de Zuidasdok een omvangrijke opdracht binnengesleept, al moet de opdrachtsom wel over de looptijd van tien jaar worden uitgespreid. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities vrijdag in een rapport.

Donderdagmiddag werd bekend dat een consortium tussen Heijmans, Hochtief en Fluor de voorlopige gunning heeft gekregen voor de aanleg van een tunnel van A10 Zuid en de uitbreiding van het station Amsterdam Zuid. De opdracht heeft een totale waarde van 990 miljoen euro. Daarvan is 15 procent voor Heijmans, wat neerkomt op circa 150 miljoen euro.

Verbiesen noemde het een aanzienlijke opdracht voor Heijmans, al tekent de analist hierbij wel aan dat het bedrag verspreid moet worden over de looptijd van de werkzaamheden van tien jaar. Daarmee is de impact op de resultaten per jaar dan ook beperkt, stelde Verbiesen, aangezien Heijmans in Nederlandse infrastructuur per jaar ongeveer 650 miljoen tot 700 miljoen euro omzet.

Het zou de marktvorser niet verbazen als het uiteindelijke aandeel van Heijmans groter wordt dan de vermelde 15 procent. Verbiesen denkt dat Hochtief en Fluor een relatief groot deel van hun aandeel zullen uitbesteden aan derden.

KBC Securities hanteert een Houden advies met een koersdoel van 7,00 euro. Het aandeel Heijmans daalde vrijdag 0,6 procent naar 6,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.