(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft dinsdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 40,00 naar 43,00 euro met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek verwacht dat de autonome omzetgroei, na een teleurstellend tweede halfjaar van 2016, zal aantrekken naar 3 tot 5 procent. Daarbij denkt de analist ook dat Unilever in staat zal zijn om de operationele winstmarge te verbeteren, “ondanks enkele externe uitdagingen”. De aantrekkende marge dankt Unilever volgens Van Beek aan de inmiddels “duidelijk” bewezen zero-based strategie.

De huidige waardering van Unilever, met een koerswinstverhouding van 17 keer de verwachte winst over 2018, is daarbij lager dan het sectorgemiddelde en de waardering in de afgelopen twee jaar. “Unilever heeft het relatief slecht gedaan”, zo stelde Van Beek, vanwege de afzwakkende autonome omzetgroei en de stijging van de marktrente in Amerika.

“Unilever is met het defensieve profiel en een voortgaande jaarlijkse stijging van het dividend, van naar inschatting 4 tot 5 procent, en het huidige dividendrendement van 3,5 procent een aantrekkelijke belegging”, zo concludeerde Van Beek.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Unilever 0,3 procent hoger op 37,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.