(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het advies voor ArcelorMittal verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 6,00 naar 9,30 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank denken dat de staalprijzen zullen stijgen en de inkoopkosten zullen afnemen, waardoor de marges zullen stijgen. Ook zijn de marktvorsers positief over de blootstelling van de staalfabrikant aan Amerika.

Goldman benadrukte de toegenomen maatregelen in Amerika en de eurozone tegen het dumpen van goedkoop staal door met name China. Hierdoor worden de prijzen en de bezettingsgraden beschermd. Tevens rekenen de analisten op hogere vraag en tot slot duiden ze op de capaciteitsverminderingen in China en de verwachte aanstaande consolidatieslag in Europa, waardoor de capaciteit zal afnemen.

Het aandeel ArcelorMittal sloot woensdag 2,1 procent hoger op 7,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.