(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse Sony heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar flink lagere resultaten geboekt. Dit bleek donderdag tijdens de publicatie van de resultaten van het concern dat onder meer actief is op het gebied van consumentenelektronica en de mediasector.

De omzet van Sony stond het afgelopen kwartaal onder druk met een daling van 7,1 procent naar 2.398 miljard yen, omgerekend circa 20,7 miljard dollar. De omzetdaling vertaalde zich in een winstval van 84 procent naar 19,6 miljard Japanse yen, circa 169 miljoen dollar.

Over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar stond de omzet met 9,3 procent onder druk, terwijl de de nettowinst daalde met 81 procent.

Maandag waarschuwde Sony nog dat het van plan was om 112,1 miljard Japanse yen, ongeveer 0,9 miljard euro, op zijn filmdivisie af te schrijven. Sony neemt de eenmalige last, in reactie op dalende verkopen van zogenaamde verpakte media, zoals dvd’s.

Outlook

Vanwege de afwaardering verlaagde het Japanse concern zijn winstverwachtingen. Voor het volledige boekjaar gaat Sony nu uit van een nettowinst van 26 miljard yen, waar deze prognose eerder nog op 60 miljard yen lag. De taxaties voor het bedrijfsresultaat zijn met 30 miljard verlaagd naar 240 miljard yen.

Vanwege een wijziging in de aannames voor wisselkoersen voor het resterende deel van het boekjaar, gerelateerd aan de depreciatie van de yen, verhoogde Sony zijn omzetverwachtingen. Nu wordt uitgegaan van een omzet van 7.600 miljard yen, ten opzichte van 7.400 miljard yen eerder.

Update: om outlook toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.